Vadum Lokalhistorisk Arkiv holdt åbent hus

 

Temaet dette år var at fejre, at det var 200 år siden vi fik almindelig skolegang for alle børn i Danmark.

For vores arkiv var det nærliggende at arbejde med dette emne, idet vi netop har haft besøg af 8 forskellige klasser fra Vadum Skole; de skulle lære noget om skolen i gamle dage.

Der var pænt fremmøde, idet der var knap 30 som brugte deres eftermiddag på at lytte, kigge og snakke om hvorledes det var at gå i skole dengang. Vi havde lavet en billede serie som viste de 5 gamle skoler der var, før Vadum Centralskole blev bygget i 1959. Når vi kiggede på de gamle klassebilleder, var der stor forskel på det nutidige og det vi så på billederne, både med tøj og inventar.

Arkivet har i år modtaget 22 forskellige afleveringer, lige fra stumper fra et nedskudt engelsk bombefly, over protokoller fra foreninger til et stort antal fotos, lysbilleder m.m. og vi da også heldige med at nogle af vores gæster havde medtaget billeder på dagen.

Vi fik ligeledes hjælp til at sætte navne på nogle billeder som vi havde i forvejen, det er vi altid glade for.

Det mest glædelige er dog, når vi kan hjælpe nogle af de besøgende med oplysninger fra gamle dage, og igen i år fik vi en vanskelige opgave, som dog er blevet løst i de efterfølgende dage.

Det er vores indtryk, at vore gæster hyggede sig, og nød kaffe og lagkage, samtidig med de fik snakket meget om gamle dage.

Vi fra arkivet takker for det gode fremmøde, og vil allerede nu se frem til næste års åbent hus.

                                 

                                                                      Vadum Lokalhistorisk Arkiv