Vadum Lokalhistorisk Arkiv afholdt åbent hus.

Lørdag d. 14. november var der traditionen tro indbudt til åbent hus i Vadum Lokalhistorisk Arkiv; i år havde vi lavet en udstilling som vi kaldte ”Tøj og tekstiler i 100 år”, og knap 30 gæster valgte at bruge deres eftermiddag i arkivet.

I forhallen var der lavet en blivende udstilling i vores glasmontre, hvor der er sjaler, mamelukker og andre beklædningsdele, som blev brugt for mange år siden, men er fuldstændige ukendte i dag.

Vi startede eftermiddagen med at vise billeder af statelige damer i flotte kjoler for 100 år siden og frem til i dag; der var også fokus på børnenes skoletøj gennem de mange år og meget mere.

Endelig havde Birthe og de andre medhjælpere lavet en udstilling i arkivet, hvor man beundrede den gamle håndarbejdskunst, broderier m.m. Vi havde ligeledes iklædt en lånt gine en folkedanser- dragt i dagens anledning.

Derefter var der kaffebord, og så var der ellers fri diskussion, om hvad de forskellige gæster kunne huske fra dengang, og vi fornemmede at man hyggede sig sammen, inden eftermiddagen sluttede.

Fra Arkivet side vil vi gerne takke for det flotte fremmøde, og samtidig gøre opmærksom på at vi har åbent hver tirsdag eftermiddag, hvor det er nemmere at hjælpe de enkelte besøgende med netop det de søger.