Vi startede kl. 13.30, hvor de fremmødte så på de forskellige udstillinger, især udstillingen med gammelt legetøj blev beundret. Vi havde fået montren i forhallen fyldt, og heldigvis var der ialt 7 private som havde lånt os gamle ting, og derfor blev vi nødt til at udvide med udstilling i vores indgangsparti ind til Borgerstuen.

 

Legetøjsudstillingen ved Vadumhallens indgang

Det er vores hensigt, at lade udstillingen stå de kommende måneder.

Kl. 14.00 bød Lars Jørgen Nielsen velkommen, og startede med at omtale nogle af de arkivalier, som arkivet havde modtaget i årets løb, bl.a. protokoller fra Vadum Andelsmejeris start 1889, en kongetiende bog fra 1901 til 1910, et gammelt maleri af Vadum kirke fra 1930, samt en stump faldskærm fra et nedskudt engelsk fly fra 1940, samt meget andet.

Dernæst gik man i gang med tematet "leg i gamle dage", og det var virkelig spændende, at høre de forskellige indslag , om hvorledes man legede før plastik alderen. Det spændte lige fra hulsten som blev til køer, til gamle cyklehjul som kunne styres med en kæp o.s.v.. Efter kaffepausen blev Arkivets nyerhvervelse vist frem og afprøvet. Vi havde søgt kommunens afdeling for Sundhed og Bæredygtig Udvikling om midler fra AKA fonden til en computer og projektor til at vise billeder på storskærm, og det var blevet bevilget. Det var derfor med en vis spænding, at vi skulle prøve om vi kunne få det til at virke; i dagens anledning var der udvalgt 50 billeder, for at vise en historisk byvandring i Vadum, spændende fra bronzealderen til nutiden. Rent teknisk virkede det, og at dømme efter kommentarerne fra de fremmødte, faldt det også i deres smag.

Der vises billeder på den nye storskærm

Da billede fremvisningen var forbi, og lyset blev tændt, var det igen tid til at se på gamle albums, bøger og arkivalier, og eftermiddagen sluttede først kl. 17.00

Vadum Lokalhistorisk Arkiv Brug den link til siden