Hurra, Vadum Banesti er officielt indviet 

 

Strålende solskin og næsten ingen vind, bedre vejr kunne man ikke ønske sig til en indvielse i den åbne natur. Og der mødte overvældende mange op, mindst 300 deltog indvielsen, hvoraf halvdelen var børn fra Vadum skole, samt dagplejere som cyklede eller gik til lejrpladsen.

 

 

Vadum Borgerforening havde stillet 6 flagstænger op, og ellers var det Vadum Samråd og Aalborg kommune som stod for arrangementet.

 

 

Præcis kl. 10.00 sprang 7 faldskærmsjægere ud over området, og de havde både røg og flag med, desuden medbragte de saksen, som Mette Ekstrøm brugte til at klippe snoren.

Dernæst spillede 4 mand fra Aabybro jagthornsblæsere fanfare;

inden formanden for Vadum Samråd, Lars Jørgen Nielsen bød velkommen.

I velkomsttalen kunne han konstatere, at ifølge et gammelt avisudklip, som Vadum Lokalhistorisk Arkiv havde fundet, var der allerede i 1973 tanker om at lave en cykelsti ad banen til Nørresundby. Han beklagede ligeledes at det sidste afsnit igennem kolonihaverne i Vorbjerglund ikke blev klar før om 2 år, når der skulle bygges bro til den nye bane til Lufthavnen.

Han roste ligeledes den flotte og afvekslende natur der er langs banestien, hvor der gror mange forskellige planter; bl. a. en del som kan bruges til kryddersnapse. Rent historisk fremhævede han Vadum kirke med de 30 allierede krigergrave fra 2. verdenskrig, hvor man også i området har nogle af de tyske kanonstillinger, hvorfra de engelske fly blev skudt ned.

 

 

Dernæst holdt Vadums byrådsmedlem Mette Ekstrøm indvielsestalen, hvor hun roste dyrelivet langs stien, der har i sommerens løb været mange sangfugle, deriblandt også nattergalen, og man kan næsten ikke undgå at møde rådyr når man bevæger sig rundt på banestien.

Hun forudså ligeledes, at stien vil blive meget brugt af elever fra Vadum skole, såvel som dagplejerne også vil blive trofaste brugere af den rekreative sti.

Hun udtrykte håb om, at de mange brugere ville behandle sti og lejrplads med omhu og dernæst klippede hun med hjælp fra nogle af skoleeleverne snoren, og erklærede stien for indviet.

 

Så var tiden kommet til, at kommunen bød børnene på vand, frugt og müslibarer; medens Vadum Samråd bød de voksne på kaffe, the og småkager; og dengang de hundrede kopper var brugt, havde man heldigvis et par kasser øl og vand med.

Til slut gav jagthornsblæserne et par nummer, afsluttende med ”jagt forbi”, og de mange deltagere skiltes igen; en del fra Vadum prøvede efterfølgende stien helt ud til Vandskisøen

 

Hent PDF fil over banestien