Fugleskydning 2012 i Vadum
 
Vadum Borgerforening og Vadum Skytteforening afholdt lørdag d. 9. juni den årlige fugleskydning, en efterhånden 42 årig tradition. Man mødtes traditionen tro ved flagstangen overfor Rema 1000, og gik derefter med musik i spidsen, nord i byen for at hente Lars Nielsen, sidste års fuglekonge.
De morgenfriske skytter på vej nord i byen, for at afhente sidste års fuglekonge, Lars Nielsen
 
    Den gamle fuglekonge bød sine gæster på øl og spegepølse, samt en lille skarp til at starte dagen med; derefter marcherede man gennem byen mod skydepladsen i skoven ved Rullebanen.
    I år var der omkring 45 skytter, som dystede om at skyde de forskellige plader af fuglen, og der måtte afgives 313 skud før næste års fuglekonge var fundet; resultaterne er som følger:
    Citronen tilfaldt Peer Chr. Pedersen ved skud af Tom H. Møller
    Kronen tilfaldt Bjarne Svane Nielsen ved skud af Peter Jørgensen
    Halsen   tilfaldt Thomas Melbye ved skud af Jan Koch
    Højre vinge tilfaldt Christian Clausen ved skud af Lars Nielsen
    Venstre vinge tilfaldt Steen Christensen ved skud af Finn Vestergaard
    Halen til tilfaldt Kurt Christensen ved skud af Jørgen Nielsen
Endelig blev næste års fuglekonge Christopher Julian Leue, idet Jørgen Nyborg skød brystpladen ned for ham; og dermed blev Jørgen Nyborg samtidig skyttekonge.
      Samtidig med fugleskydningen afholdt Skytteforeningen som sædvanlig konkurrence med luftgevær, og her var der 3 som skød 30 point som er max.; følgende fik præmier overrakt af Leif Nielsen:
Bjarne Svane Nielsen, Thomas Melbye og Peter Jørgensen.
 
     
På billedet t.v. lykønsker Lars Nielsen fra Borgerforeningen den nye skyttekonge Jørgen Nyborg
på billedet t.h. ses den nye fuglekonge Christopher Julian Leue, sammen med sidste års fuglekonge Lars Nielsen som viser sit skold frem.
 
      Da skydningen var overstået, blev der serveret stegt flæsk og persillesovs og dertil fadøl, en rigtig mandemenu. Dettes års vejr var ikke optimalt, men med telt og overdækkede skydepladser, blev det alligevel en vellykket dag. Som arrangører glæder det os ligeledes, at der er ved at ske en foryngelse af deltagerne, hvilket også er med til at skabe en sjov og rigtig hyggelig mandedag.
     Endelig skal også lyde en tak til de 3 medhjælpende hustruer, som serviceredes os hele dagen i teltet.
     Til slut vil vi fra arrangørernes side takke for det gode humør alle mødte med, det får os til at tro, at fugleskydning i Vadum vil bestå i mange år endnu
       
                                                                 Vadum Borgerforening.