Mandag, 19. april 2021
Vadum Lokalhistorisk Arkiv holdt åbent hus

Vadum Lokalhistorisk Arkiv holdt åbent hus Fremhævet

Åbent hus i Vadum Lokalhistorisk Arkiv

 

Arkivet havde indbudt til det årlige åbent hus arrangement lørdag d. 25. nov.

Der var ca. 25 gæster som havde valgt at bruge deres eftermiddag på et besøg.

Et besøg som både kunne have til formål at få svar på specifikke ting, men samtidig også give mulighed for en god snak med andre.

Fra arkivets side var temaet dette år VIFs vennekreds, som i år har 50 års jubilæum.

I mange år stod Vennekredsen som arrangør af året byfest, med ringridning, vognoptog, store bankospil og familieaftener, alt sammen for at skaffe penge til byens idrætsliv.

Arkivet har i årenes løb modtaget mange gamle videofilm fra begivenhederne, film som vi har fået digitaliseret, hvilket er en mere stabil opbevaringsform.

på skærmen ses pastor Riis og Erik Nielsen som spiller sammen med "Vadum Spillemændene"

I år viste vi film fra familieaftenen i 1985, og fra vognoptoget i 1988, og desuden var der ca. 20 billeder af forskellige udsmykkede vogne i perioden fra 1975 til 1990.

Det var fantastisk hvilke arbejde gader og foreninger lagde i at få den sjoveste og mest iøjnefaldende vogn, her skal

Husflidsskolen nævnes fordi de i alle årene lavede mange flotte køretøjer bygget op over den samme traktor; den forestillede f.eks.

I 1988 Vadum Sporveje som gik fra Husflidsskolen til Rokkedrejeren.

Efter fremvisningen var Arkivet vært med kaffebord, hvor snakken gik lystig videre indtil 16.30 hvor vi sagde tak for besøget.

Fra Arkivets side var vi glade for det pæne fremmøde, og den gode og hyggelige stemning, og vi håber at ses igen næste år.

Vi har stadig åbent hver tirsdag eftermiddag, hvor der er plads til aflevering af gamle effekter eller til at lede efter svar på forskellige spørgsmål.

About Author