Mandag, 18. januar 2021
Lars Jørgen Nielsen

Lars Jørgen Nielsen

Torsdag, 24 december 2020 11:51

Vigtig meddelse fra Vadum Borgerforening

Vigtig meddelelse fra Vadum Borgerforening.

Ifølge vores vedtægter skal vi afholde generalforsamling i sidste halvdel af januar måned, og datoen skal bekendtgøres 3 uger før.

På grund af den skærpede corona situation er dette ikke muligt, bestyrelsen har besluttet, at generalforsamlingen afholdes så snart det er praktisk muligt.

Vi kan samtidig oplyse, at vores damefrokost 2021 i februar måned, bliver aflyst og flyttet til februar 2022.

De øvrige arrangementer i 2021 så som Ren by-Hele byens dag ult.maj-Fugleskydning og Sankt hansfest håber vi kan afholdes, derom senere.

 

Bestyrelsen i Vadum Borgerforening ønsker alle glædelig jul, og et forhåbentlig bedre nytår.

Torsdag, 03 december 2020 10:11

Sparkøbmand donerer penge til julebelysning

Spar købmand donerer penge til udvidelse af julebelysning i Vadum

Nu nærmer julen sig igen, og julebelysningen er kommet op i lygtepælene i Vadum.

I år er der for første gang i 3 år muligt at køre igennem Ellehammervej, hvilket også indebærer et bedre indtryk af stjerner og juletræer.

Igen i år er mange af de erhvervsdrivende med til at bekoste julebelysningen; uden deres medvirken ville det være for stor en bekostning for Vadum Borgerforening, så det er vi taknemlige for.

Når vi ser på hele strækningen fra Thistedvej og op til Sneumvej, kan vi se er der mangler jukebelysning hist og her, og det er vi i gang med at samle penge til.

Kurt Nielsen fra Vadum Borgerforeing modtager den store check af SPARkøbmand Henrik Lønstrup

Derfor var det rigtig heldigt at vores Sparkøbmand Henrik, har lovet 25.000 kr til formålet; vi må dog indse, at vi ikke kan nå at etablere det i år, men så må vi glæde os til næste år hvor udvidelsen forhåbentlig er sket.

 

Vi kan se, at det  ikke kun den officielle julebelysning som smykker, rundt om i Vadum er der virkelig mange hjem med lys og juleudsmykning.   

    Det er bare så hyggeligt i en mørk tid!

                        Med håb om en god jul

                       Vadum Borgerforening

Borgermøde afholdt i Kultur og Idrætscenter torsdag d. 22. oktober

Den nye kommuneplantillæg for hele Vadum området, er nu blevet godkendt af Aalborg Byråd 2. oktober, og derefter ligger det til offentlig høring frem til d. 27.november.

Dette indebærer at hvis man har indsigelser eller supplerende oplysninger, kan man skrive til By og Landskabsforvaltningen inden denne dato, og så vil det blive behandlet igen.

Midtvejs i processen skal der afholdes borgermøde, og det var det som skete d. 22. oktober.

 

Rådmand Hans Henrik Henriksen bød velkommen til borgermødet, hvor der var corona-opstilling af stolene

På grund af coronakrisen blev mødet holdt med begrænsninger, bl.a. skulle man tilmeldes og der måtte ikke være flere end 130 deltagere, og man skulle blive siddende på de tildelte pladser indtil mødet var slut. Dette var helt sikkert medvirkende til at der kun mødte ca. 50 beboere op.

Rådmand Hans Henrik Henriksen bød velkommen, og fortalte kort om planen som har været undervejs i et par år. Her efter overtog sagsbehandler Tina Adamsen mikrofonen; hun startede med at vise og fortælle om statistikker over beboertilvækst og udvikling de seneste 12 år, hun fortalte også om områdets geologi, samt alle de regler og påbud man skal rette ind efter når man byudvikler.

Resultatet af kommuneplantillægget er, at der bliver mulighed for at bygge nyt i 5 forskellige områder, og dermed er åbnet for ca. 165 nye boliger, udover den tilvækst og aktivitet som allerede foregår på Kaj Birkstedsvej og Propellen.

Vadum Samråd har kraftig pointeret, at det er by udviklerne som bestemmer hvor man først går i gang; forstået således, at i det øjeblik en bygherre har en færdig lokalplan kan han gå i gang, uanset om der er i syd eller nord.

Vadum Samråd roste ligeledes de forskellige projekter som kommunen har udført, de er jo alle et resultat af borgerønsker fra første borgermøde; her tænker vi på cykel/gangsti langs Rullebanen, den nye legeplads i Vadum Bypark, belysning på vejen ind til Byparken og endelig området til de unge ved Vadum Skole.

På mødet fremkom der flere ønsker om forskellige ting i området,

Rådmand Hans Henrik Henriksen opfordrede til, at man enten kontaktede Tina Adamsen på tlf. 99312233 eller skrev til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  hvis man havde nye ønsker, men også hvis man vil gøre indsigelse imod planen, dette skal gøres inden d. 27. nov.

Fredag, 11 september 2020 17:49

Indvielse af ny legeplads i Vadum Bypark

Indvielse af ny legeplads i Vadum Bypark

Lørdag d. 19. sep. kl. 10.00 indvier vi den nye legeplads

Det starter med en kort åbniingstale kl. 10.00

Derefter er der kagemand og juice til børnene,

og desuden en lille overraskelse.

Til de voksne er der forskellige drikkevarer.

Vi slutter festen kl. 12.00Venlig hilsen               Vadum Samråd

 

 

Den nye flotte legeplads i Vadum Bypark er klar til brug.

Medens legepladsen blev etableret var der opsat hegn omkring pladsen, og allerede dengang var der en del børn som spændt kiggede gennem hegnet.

Knap var hegnet fjernet før mange børn gik i gang med at prøve redskaberne af, og det er dejligt at man viser så stor interesse for legepladsen.

Den nye legeplads har især de 1 til 6 årige som målgruppe, og skulle gerne dække et område som bl.a. dagplejere har efterspurgt; når vi så samtidig har tarzanbane til de lidt større og en parkourbane for alle aldersgrupper, føler vi at vi er godt dækket ind, og forventer stor aktivitet i området.

Vi synes også der skal være en officiel indvielse, den skal foregå lørdag d. 19. september kl. 10..

Forventet program kan ses i den medfølgende annonce.

Vadum Samråd.

 
Torsdag, 06 august 2020 19:15

Koncert med Bamse Madsen

Vadum Borgerforening afholder fredagskoncert med Bamse Madsen

fredag d. 25. september kl. 18.00 2020 i Vadum skoles aula

Vi starter med tapas fra Mortens køkken, og kl. 20.00 går Bamse Madsen på scenen,vi forventer ca. 2 timers underholdning

Lige nu undersøger vi muligheden for musikalsk underholdning indtil kl. 24.00, hvor festen skal slutte.

Billetter kan købes på følgende link:        https://place2book.com/da/sw2/sales/54ed3mrf0m 

 


 

 

 

 

 

Sankthans aften i Vadum Bypark 2020 er endelig aflyst

Vi må nøjes med at se billedet fra det seneste flotte bål

 

På grund af de gældende Corona begrænsninger i antal forsamlede, har Vadum Borgerforening besluttet at aflyse festen. Vi vil nøjes med at se på billedet fra sidste år, hvor vi var ca. 250 fremmødte; og så håber og tror vi at der er normale tider igen til næste år.

Det er dog ikke alt som er lukket ned nu; d. 13. juni havde vi vores flagalle` igennem byen på grund af konfirmation, og der vil blive en konfirmationsrunde mere i slutningen af august.

Vi har ligeledes fået skiftet til røde pelagonier i byens blomsterkummer, og håber således de kan skabe lidt sommerstemning i byen.

 

I løbet af de kommende uger begynder vi ligeledes at sælge billetter til vores fredagskoncert med ”Bamse-madsen” som vi afholder d. 25. september.

 

Vadum Borgerforening ønsker alle” På trods af Coronakrise” en rigtig god sommer.

Vadum Borgerforening og Vadum Skytteforening aflyser årets Fugleskydning.

 

Årets fugleskydning var fastsat til d. 13. juni, men på grund af Corona virussen tør vi ikke tro på at man er klar til den traditionsrige fest; og vi kan ikke være sikker på at det vil være lovligt at mødes så mange på det tidspunkt. Så vi må nøjes med at glæde os til næste år.

Årets Sankthans fest i Vadum Bypark har vi ikke afklaret endnu, men afventer udviklingen og hvilke restriktioner der gælder på dette tidspunkt; vi har ellers igen i år fået tilsagn om en kompetent båltaler, nemlig Orla Hav.

 

Coronavirussen forhindrer dog ikke alle tiltag; der er igen i år kommet blomster i kummerne i byen og ved byskiltene, forhåbentlig kan de glæde lidt i denne tid. Flaghejsning ved fødselsdage forsætter også uændret; og vi stiller selvfølgelig også flagalle` op, hvis det lykkes at gennemføre konfirmationen d. 13. juni

April måned er også tidspunktet for indbetaling af kontingent til Vadum Borgerforening, og det er glædeligt at vi allerede nu har modtaget de fleste indbetalinger.

Medlemskampagne

Vadum Borgerforening har en del år prøvet at byde nye beboere velkommen ved personlig kontakt, når de var flyttet ind i deres nye bolig. Dette bliver vi nødt til at ændre de næste måneder på grund af Corona smitte risiko.

I stedet tilbyder vi en flaske vin i bonus til alle som melder sig ind i Borgerforeningen inden sommerferien, det gælder såvel nytilflyttere som alle andre i byen.

Man kan bruge de indmeldelsesmuligheder som er på vores arrangementsliste, eller man kan bruge denne mailadresse Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.    så skal vi nok aflevere en flaske ved døren.

 

 

Mandag, 09 marts 2020 15:33

Damefesten i Vadum 2020

D. 29. februar havde ”Damefest udvalget i Vadum Borgerforening” inviteret til årets pigefest i Vadum.

 

Der var 91 som havde takket ja, og de skabte fra 13.00 til 21.00 en virkelig god stemning i Vadum skoles aula.

Der var knap så mange deltagere som sidste år, men udvalget ser dog positivt på det, idet der i år var en del nye deltagere måske især yngre tilflyttere, som på den måde lærer hinanden at kende, og det er jo dem som skal føre traditionen videre.

Maden blev leveret af Mortens køkken, og det borger for rigtig lækker mad og anretning, og samtidig rigelig af det, og vi har kun hørt rosende ord derom. Igen i år var det Borgerforeningens mænd som servicerede damerne, men heldigvis er der en trofast gruppe hjælpere udefra som stiller op år efter år, uden dem gik det ikke.

I år var hyggefarven rødlig

I år blev underholdningen leveret af en dish-jockey med kunstnernavnet ”NeedleSplit”, han spillede fra festen start indtil den stoppede kl. 21.00; og han gjorde det godt, med musik for alle aldre og det bevirkede at dansegulvet var i stadig brug fra 15 til 21.

Igen i år var der stort lotteri, hvor der var et væld af gevinster, alle sponseret af erhvervsdrivende i Vadum og Nordjylland. Det gør altid stor lykke, og er samtidig med til at få økonomien til at hænge sammen, vi vil derfor opfordre til at støtte sponsorerne ved at handle med dem.

Kl. 21 stoppede festen hos os, og vi kunne gå i gang med oprydning; men en stor del af festdeltagerne, vel især de yngre valgte at forsætte festen med ”afterparty” inviteret af Morten Lyngvig i Vadumhallens cafe.

Festudvalget har efterfølgende fået mange roser for afviklingen af damefesten, og det giver energi til at starte op igen næste år.

Søndag, 09 februar 2020 09:43

Vadum Borgerforenings generalforsamling 2020

Vadum Borgerforening afholdt ordinær generalforsamling den 28. jan. 2020

Generalforsamlingen blev i år holdt i Vadum Sognegård, hvor der var mødt 50 medlemmer.

Vores formand Bente Collart måtte desværre starte mødet med den kedelige meddelelse at, vores næstformand Søren Stender var afgået ved døden 2 dage tidligere.

Søren havde deltaget i bestyrelsesarbejde i knap 20 år, og altid været meget hjælpsom, bl.a. stod han for flaghejsning i mindst 15 år. Efter meddelelsen bad Bente Collart alle holde 1 minut stilhed for at ære og mindes Søren Stender.

Efterfølgende var der spisning, hvor man kunne vælge imellem stjerneskud og gule ærter, begge dele leveret fra Mortens køkken.

Derefter startede generalforsamlingen med at der skulle findes en dirigent, hvor valget faldt på Jens Mølgaard, som gav ordet til formand Bente Collart for at aflægge årsberetning.

Bente gennemgik de forskellige arrangementer som foreningen havde holdt i årets løb; tilslutningen havde været uændret for de fleste afviklinger, dog havde der igen i år været en positiv tilgang af yngre mænd til fugleskydningen, dette indebærer også en bedre indtjening på arrangementerne.

Der havde været en lille fremgang i medlemstallet, så nu lå det på ca.400, økonomisk er det fint nok, men på sigt har vi brug for flere yngre medlemmer.

Endelig oplyste Bente, at foreningen havde lavet investeringer med køb af nye flagstænger og små flag, samt et nyt højtaleranlæg for ca. 40.000 kr ialt, hvilket indebar at det samlede regnskab havde et underskud på 15.000 kr.

Beretningen blev godkendt uden kommentarer, og det samme var tilfældet med regnskabet som blev fremlagt af Svenning Mortensen.

Dernæst var der valg af bestyrelse, hvor der skete en stor udskiftning; Bente Collart havde meldt ud at hun på grund af stort arbejdspres stoppede; Per Christensen havde ligeledes fået andet bestyrelsesarbejde, og endelig mistede vi vores næstformand.

Det lykkedes at genskabe en fuldtallig bestyrelse, men vi mangler en 2. suppleant. Ind i bestyrelsen kom Heidi Thomsen og Anders Jungersen (vi mangler at konstituere os, men det sker onsdag d. 12. feb.)

Vadum Lokalhistorisk Arkiv orienterede om årets gang, uden de helt store udskejelser, dog havde man i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv fået scannet de gamle sognerådsprotokoller for Vadum kommune fra 1860 til 1940, således de nu kan læses på Arkiv.dk.

Vadumpokalen

Poul Larsen modtager Vadum pokalen og en buket blomster af formand Bente Collart

Modtager af Vadumpokalen blev i år, indstillet af Vadum Husflidsforening : Poul Larsen, Søndermarken; Poul har siden 1979 været tilknyttet husflidsforeningen først som elev, men fra 1987 kom han i bestyrelsen som kasserer, en post han stadig bestrider med stor omhu.

Vadum Elfond var repræsenteret af Lars Andreasen, som viste regnskabet frem og fortalte hvilke foreninger der havde søgt og fået tilkendt støtte. Elfonden har faldende indtægter på grund af det lave renteniveau og derfor er der begrænsninger på udlodningen.

Under div. Orienterer Vadum Samråd også om årets gang, som startede med et stort borgermøde med ca. 270 deltagere, et møde hvor Vadum fik vist Aalborg kommune at vi interesserer os for vores by, bl.a. var der en dialog hvor de fremmødte kunne skrive deres ønsker på gule lapper. Ud fra det er der kommet 3 projekter,   

  • Område for unge mennesker tæt på Vadum skole
  • Cykelsti langs Rullebanen
  • Legeplads i Vadum Bypark, især for små børn

Der har ligeledes været en del møder med Aalborg kommune om kloakker i Vadum, og der er nu planlagt et borgermøde om kloakering i Vadum, det afholdes d. 16. marts i Kultur og Idrætscenteret.

Efter alle disse punkter kunne dirigenten Jens Mølgaard give ordet til Bente Collart for en afsluttende bemærkning; hun takkede og håbede at de fremmødte havde fået en indsigt i hvad Vadum Borgerforening står for.

Side 1 ud af 9