Udskriv denne side
Sankthans aften i Vadum Bypark

Sankthans aften i Vadum Bypark Fremhævet

Sankt Hans aften i Vadum Bypark

 

Vadum Borgerforening og Vadum FDF stod igen i år for afvikling af Sankt Hans aften i Vadum Bypark.

I modsætning til mange andre år, var vi år begunstiget af et flot solskinsvejr, hvilket bl. a. betød at vi undlod at sætte telt op, og de som valgte at nyde pølser, øl, vand eller is kunne gøre det i det fri.

FDF havde igen i år leveret heksen, og lavede desuden som sædvanlig snobrød til børnene.

Kl. 20.30 da vi var nået frem til båltalen, på det tidspunkt var der et sted imellem 200 og 300 mennesker mødt frem i Byparken.

Årets båltaler var i år sognepræst Jens Chr. Meldgaard, og igen i år holdt han en flot båltale, som virkelig fik de fremmødte til at lytte.

Årets tema gik på at vi i vores forjagede dagligdag også skal give os tid til at lave ingenting, eller lave unyttige ting. Der var også en opfordring til at være nærværende og give sig tid til at lytte til andre mennesker, og ikke hele tiden bruge udtrykket: ”Jeg har ikke tid, jeg skal nå en masse andre ting”.

Vi fik også en historie om en mand, som sad på en bro og fiskede, en forbi passerende spurgte til fangsten, og bemærkede at den var lille. Han håbede for fiskeren, at han måtte fange nogle flere fisk som han så kunne sælge, og tjene penge og derved få råd til at købe en båd, og fange endnu flere; måske kunne han også opnå at få en rigtig fiskekutter, sejle ud på havet og fange rigtig mange fisk, ja måske endda tjene til en filefabrik, og få mange folk i arbejde og tjene så meget, at han ikke selv behøvede at lave noget, og så kunne han jo sidder på broen med sin fiskestang og nyde tilværelsen.

Fiskerens svar til historien var, ”Det er jo det jeg allerede gør”.

Til slut et aktuelt emne : skal ansatte have lov til at se VM fodbold i arbejdstiden, svaret var ja, men så må de lave arbejdet på et senere tidspunkt.

Så var det blev båltid, og heldigvis var der ikke udstedt afbrændingsforbud; dog kunne vi se dengang bålet blev tændt, at alting virkelig er tørt i år, bålet brændte så flot som aldrig før, men det gik så hurtigt, at vi knapt nåede at synge midsommervisen før heksen fløj af sted.

Så snart bålet var brændt ud, begynder folk at forlade pladsen; der er ikke rigtig tradition for at man bliver hængende bordene, mange har måske andre aftaler.

Fra arrangørernes side vil vi gerne takke de mange fremmødte, og selvfølgelig også Jens Chr. Meldgaard som altid er parat til at hjælpe foreningerne i Vadum.

Efter denne positive aften er vi parate igen næste år.

 

Vadum Borgerforening og Vadum FDF

About Author